sp.a Melle

Jij maakt morgen!

#Curieuzeneuzenrommelmarkt

Curieus Melle dankt vrijwilligers en sponsort Animal Trust en Jeugdhuis De Schorpioen

De vrijwilligers van de Curieuzeneuzenrommelmarkt werden uitgenodigd op een hapje en een drankje en een hartelijk dankwoord vanuit het bestuur van Curieus. Wim Verween zei het alsvolgt: het is een cliché dat vrijwilligers onbetaalbaar zijn, maar we hopen dat onze welgemeende merci en het kleine geschenkje onze waardering voldoende uitdrukt. Bedankt voor jullie hulp, want zonder deze hulp is er geen Curieuzeneuzenrommelmarkt en hopelijk tot volgend jaar.

Tot aan haar overlijden dit jaar stond Anne-Marie Maenhaut aan het roer van Curieus Melle, de progressieve cultuurfabriek in Melle. Het bestuur van Curieus besliste om haar initiatief en idee te behouden en de rommelmarkt te blijven organiseren en een groot deel van de opbrengst aan maatschappelijk waardevolle doelen te schenken.

In het verleden deden we dit voor Sogeha, dat jongerenkampen aanbiedt aan kinderen die het thuis financieel minder breed hebben en Think Pink, een vzw die de strijd aangaat tegen borstkanker.

We houden het dus niet altijd lokaal, maar dit jaar hebben we ervoor gekozen om twee lokale waardevolle initiatieven te ondersteunen.

Een dergelijke keuze maken is niet eenvoudig omdat er veel waardevolle initiatieven zijn. Het positieve is dat er voldoende organisaties zijn zodat we dus nog jaren verder kunnen.

Onze keuze viel dit jaar op twee zeer actieve lokale verenigingen nl. Animal Trust, een hondenasiel waar de twee bezielers Kevin en Eline, prachtig werk leveren. En door de jaren heen ook een stevige reputatie hebben opgebouwd. Animal Trust is niet zo zeer een hondenasiel, maar eerder een thuis of tijdelijke verblijfplaats voor honden.

De tweede vereniging is het jeugdhuis De Schorpioen, dat een al even stevige reputatie heeft en ook voor sommigen jongeren ook een thuis of tijdelijke verblijfplaats is.

Het jeugdhuis richt jaarlijkse diverse activiteiten in en brengt heel wat Melse jeugd samen. Dit waarderen we als Curieus enorm.

Het jeugdhuis had recent een serieuze tegenslag toen er werd ingebroken en de kluis werd leeggeroofd.

Curieus Melle wil dan ook een steentje bijdragen en schenkt jullie van harte allebei 250 euro. Proficiat!


Aangemaakt door Wim Verween - 11 november 2017

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle