sp.a Melle

Jij maakt morgen!

Kiezingen2018

sp.a Melle gaat voor verjonging

Op zaterdag 13 januari organiseerde sp.a-Melle traditiegetrouw haar nieuwjaarsreceptie. De socialistische en progressieve partij kon rekenen op heel wat aanwezigen wat het team alleen maar kon plezieren en verwarmen.

Er werden toespraken gehouden door de voorzitter (Tim Dhondt), door gastspreekster en volksvertegenwoordiger Karin Temmerman en door fractievoorzitter Wim Verween.

Het was vooral de toespraak van Wim die de aanwezigen verraste doordat hij de aankondiging deed van de lijsttrekker voor de verkiezingen van oktober 2018. Waar de meesten dachten dat Wim de lijst opnieuw zou trekken, lied hij duidelijk verstaan dat het tijd is om jonge, gedreven en enthousiaste mensen te kans te geven om aan politiek te doen. Fier en trots kondigde hij aan dat voorzitter Tim Dhondt de lijst zal aanvoeren voor deze verkiezingen, een verrassing voor heel wat aanwezigen.

Wim Verween nam ook meteen in zijn speech mee waar de socialisten de nadruk willen liggen. Wij willen inzetten op de mensen, wij willen naar hen toegaan en hen mee laten besturen. De inwoners van deze fantastische gemeente moeten weten wat er met hun belastinggeld gebeurt. Wat wordt aan wat uitgegeven, volledige transparantie dus.

Daarnaast willen we de dienstverlening naar de inwoner brengen door in elk deel van de gemeente een contactpunt te voorzien zodat ook inwoners die zich moeilijker kunnen verplaatsen een volwaardige dienstverlening krijgen. Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming dienen niet nog eens extra de stempel opgedrukt te krijgen, wie recht heeft op bepaalde zaken zoals gratis vuilzakken, dienst deze automatisch te krijgen, zonder onderzoek, zonder opnieuw geconfronteerd te worden. Daarom willen we ook de UITPAS invoeren, deze pas heeft iedereen de kans te genieten van sport, spel en cultuur zonder ook hier een label opgeplakt te krijgen.

Daarnaast willen wij ook inzetten op een fiets- en voetpadenplan dat duidelijk maakt welke investeringen en welke werken wanneer dienen ingepland te worden. De basis hiervoor is het reeds voorgestelde plan voor de heraanleg van het gemeenteplein dat door zowel de bewoners, de zelfstandigen als de leden van de werkgroep verkeer enthousiast onthaald werd.

Na de bekendmaking van de lijstrekker kwam er meteen een tweede verrassing. sp.a-Melle wist een compleet nieuw gezicht te strikken om op de tweede plaats te zetten. Ellen Maes uit Gontrode bood zich aan als onafhankelijke, opnieuw een bewijs dat het menens is voor sp.a, die iedereen de kans wil bieden aan lokale politiek te doen.

Met deze twee jonge en nieuwe gezichten zet sp.a volop in op vernieuwing en verjonging, iets waarmee de partij hoopt de Mellenaar te kunnen overtuigen dat sp.a een waardig alternatief vormt op de huidige meerderheid.

Uit de toespraken bleek alvast dat het hele team klaar en gemotiveerd is om aan de slag te gaan en dat de goesting om van de oppositie naar de meerderheid te gaan heel groot is. Sp.a-Melle is klaar om mee te besturen, maar wil dit echter niet doen zonder voorwaarden.


Aangemaakt door Bestuur sp.a Melle - 28 januari 2018

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle