sp.a Melle

Jij maakt morgen!

#JijMaaktMelle #JijBentEcologisch

Zwerfvuil, daar doen we samen iets aan

Zwerfvuil, daar doen we samen iets aan

Dagelijks worden we in het straatbeeld geconfronteerd met lege blikjes, flesjes, maaltijdverpakkingen en dergelijke meer.

Van de miljoenen flesjes en blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan, belandt nog altijd een aanzienlijk deel naast de vuilbak. Plastic flesjes en blikjes zijn op dit moment verantwoordelijk voor zo’n 40 procent van het zwerfafval.

Burgers en organisaties vragen een oplossing voor zwerfafval, meer bescherming van het milieu en beter hergebruik van materialen. Statiegeld is een essentieel onderdeel van deze oplossing. Statiegeld zorgt ervoor dat lege flesjes en blikjes worden ingeleverd

Recent sloot Melle zich aan bij de statiegeldalliantie.

In de Statiegeldalliantie verenigen zich milieuorganisaties, bedrijven, lokale overheden, burgerinitiatieven en iedereen die zwerfafval beu is. Vanuit deze alliantie wordt de regering opgeroepen om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes. Statiegeld zorgt nu eenmaal voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen.

De grote lenteschoonmaak

Van 17 tot 31 maart zullen duizenden vrijwilligers aan de slag gaan om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad mooi te maken. Zo lang de regering dit statiegeld niet invoert, kan elke Mellenaar of Melse vereniging terecht bij de milieudienst van de gemeente om materiaal te lenen om zwerfvuil op te ruimen.

Je kan dit doen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, telefonisch op 09 210 07 57 of op milieudienst@melle.be

De gemeente leent divers materiaal uit zoals fluohesjes, knijper,… en je krijgt ook vuilniszakken om het zwerfvuil in op te bergen. Na de opruimbeurt mag je de huisvuilzakken aan de straatkant achterlaten en nadat je de milieudienst verwittigde waar je deze vuilniszakken achterliet, wordt het zwerfvuil door de gemeente opgehaald.

Opgeruimd staat netjes en samen maken we Melle mooi!


Aangemaakt door Wim Verween - 1 maart 2018

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle